Voiko aivokapasiteettia ja keskittymistä lisätä?

Haluatko parantaa muistiasi ja keskittymistäsi? Jos kyllä, olet tullut oikealle sivulle, annan sinulle muutamia vinkkejä. Mutta ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on uskoa siihen ja että se on mahdollista. Monet tutkijat todistavat sen, joten voit luottaa siihen.
Mainitsen täällä muutamia keinoja tähän: –
Kirjoita: jotkut meistä eivät halua kirjoittaa, mutta jos olet opiskelija, voit luoda muistiinpanoja tai kirjoittaa blogia opiskelun aikana – kaikki nämä toimet lisäävät kykyäsi muistaa ne asiat, joita kirjoitat.

Naura ääneen: Tutkijat viittaavat siihen, että ääneen nauraminen parantaa lyhyen aikavälin muistiasi. Kun teet sen, kehosi vapauttaa erityisen hormonin (endorfiini), mikä lisää päättelykykyäsi ja vähentää stressiä

Kuuntele musiikkia: Jotkin musiikkilajit ovat olleet erittäin hyödyllisiä muistin parantamisessa. Lauluilla ja musiikilla voi olla tärkeä rooli erityisten muistojesi palauttamisessa. Tietoa, joka opitaan, kun kuuntelet tietyn kappaleen tai kokoelman, voidaan muistaa uudelleen kun ajattelet kappaletta.

Visualisoi asioita: Paras tapa muistaa muistia ja muistaa asiat on visualisoida, mitä olet lukenut tai kuunnellut omien aivojesi sisällä. Kiinnitä huomiota valokuviin, kaavioihin ja muihin kuviin, jotka näkyvät kirjassa. Jos et opiskele kirjaa, yritä luoda henkinen kuva siitä, mitä yrität muistaa. Mitä selkeämmksi tämä kuva tulee,, sitä enemmän muistat.

Opi uusia asioita ja ole luova: Yritä oppia uusia kieliä, soittaa soittimia, maalata, parantaa sanastoa – oppia uusia asioita ja pitää luovaa työtä aktiivisena.

Toista asioita päivittäisessä elämässä: Jos haluat asentaa muiston aivoihin, toista se uudelleen ja uudelleen. Jos tapaat uuden henkilön, toista hänen nimeään samalla kun hän pääsee hänen luokseen (“Hei Mohan”), kun lopetat keskustelun, mainitse sitten hänen nimensä uudelleen (“Oli mukava tavata sinut, Mohan”). Jos tämä tuntuu oudolta, voit sanoa sen mielessäsi.

Opeta jollekulle: Ääneen lukeminen on todettu hyödylliseksi muistin parantamiseen. Tämän ajatuksen taustalla on se, että psykologit ja opettajat ovat havainneet, että kun opetamme jotain tai jotakin muuta konseptia, voimme muistaa sen hyvin helposti.

Keskustele ympäristöllesi: Se liittyy valmiuteen. Harjoittele ympäröivien asioiden ja henkisen valokuvan tekemistä ympäristöstäsi. Keskity kaikkiin asioihin – tuoksu, ihmiset, sää jne.

Vältä tekemästä montaa asiaa samaan aikaan: Tutkimukset ovat osoittaneet, että aivomme eivät voi tehokkaasti siirtyä tehtävien välillä, mikä tarkoittaa sitä, että kun teet montaa asiaa samaan aikaan, et oikeastaan tee mitään.

Luo yhteyksiä: Voit parantaa muistiasi tekemällä yhteyden siihen, mitä näet rutiinissasi. Esimerkkinä – tiettyjen maamerkkien muistaminen sen tien varrelta, jota kuljet, kuten suurten myymälöiden tai näyttelytilojen tai sairaalan muistaminen, helpottaa polun muistamista. Jos haluat muistaa puhelinnumeron, voit muistaa sen liittämällä sinut, syntymäpäivän tai avioliiton solmimisen vuoteen.

Poista stressi: No se on hyvin vaikea tehdä, mutta silti jos kokeilet sitä, stressin poistaminen auttaa parantamaan muistiasi.

Meditaatio: Aamupäivä on paras aika meditoida. Vähintään 15 – 30 minuutin harjoitus päivässä aiheuttaa aivojen muutoksia ja stressi poistuu. Meditaatio tuo sinut yhteen itsesi kanssa ja tuo ihmeellisiä muutoksia elämääsi.

Lue, lue vähintään 20 minuuttia päivässä muuttaaksesi elämäsi.

Jooga: Jooga myös muuttaa aivojasi. Nyt sinulla on myös Maailman Jooga Päivä. Se auttaa vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta. Jooga suojaa aivoja kutistumiselta iän myötä.

Säännöllinen fyysinen harjoitus: Harjoitus ei ole pelkästään kehon harjoitus, vaan myös aivojen käyttäminen. Urheile myöskin minkä tahansa mielekkään aktiviteetin parissa kuten uimisen tai liity urheiluseuraan.

Nuku oikein: sinun on nukuttava 7-8 tuntia Kun nukut riittävästi, läpi yön, joka on välttämätöntä aivojen optimaalisen toiminnan kannalta. Jopa pienet päiväunet, joka on otettu päivän väsymyksen aikana, lataa aivosi.

Järjestäydy. Järjestämällä arkipäivän asioita järjestelmällisestii, mielesi muuttuu itsenäiseksi, mikä auttaa keskittymään tärkeisiin asioihin.

Ole sosiaalinen henkilö: sinun täytyy viettää aikaa ihmisten kanssa, joiden kanssa viihdyt. Itseluottamus lisääntyy, ja stressi vähenee.